home

Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA), Amsterdam

Website van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA), Amsterdam
 

Bezoekadres:

Haarlemmermeerstation

Amstelveenseweg 264

1075 XV Amsterdam


T 020-673 75 38 (zo)

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

Stap in en tram terug in de tijd. Op de voormalige lokaalspoorlijn die Amsterdam in zuidelijke richting verlaat, rijden historische elektrische trams uit diverse steden in binnen- en buitenland. Zo is er niet alleen materieel uit Amsterdam, maar ook uit Den Haag, Rotterdam, Zeist, Groningen, Wenen en Praag, alles uit de eerste helft van de vorige eeuw. In Amsterdam achter het Haarlemmermeerstation ligt een keerlus en aan het andere eindpunt in Amstelveen, bij de Noordammerlaan een keerdriehoek, zodat ook jongere zogenaamde eenrichtingtrams kunnen worden gebruikt. Het tracé loopt langs het Amsterdamse Bos en diverse Amstelveense heemparken. Langs de lijn bevinden zich verschillende horecagelegenheden.

Het originele lokaalspoor werd geopend in 1915. In 1950 reed de laatste personentrein, maar goederenvervoer bleef nog tot 1972 mogelijk


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.