home

Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM), 's-Gravenhage

Website van de Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM), 's-Gravenhage
 

Bezoekadres:

Parallelweg 224 Den Haag 


Postadres:

Ter Borchstraat 7

2525 XG Den Haag
 

T 070-445 15 59

F 070-445 04 72
info@hovm.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  
In het HOVM worden verleden en heden van het openbaar vervoer in Den Haag getoond. Het gebouw ’Remise’, een tramremise die dateert uit 1906, herbergt een uitgebreide collectie historische trams en bussen. Het gebouw is een monument van bedrijf en techniek. In de expositie wordt de rol belicht die trams en bussen door de jaren heen in Den Haag hebben gespeeld.
 
De collectie bevat 25 tramrijtuigen uit de gehele 20e eeuw, variërend van de ‘open tram’ uit 1905 die ’s zomers strandgangers naar Scheveningen bracht, tot de naoorlogse PCC-cars die jarenlang het Haagse straatbeeld bepaalden. Het robuuste buitenlijnmaterieel houdt de herinnering aan de interlokale trams naar Delft en Leiden levend. Daarnaast laten werkwagens een ander facet van de Haagse tram zien.
 
Het HOVM is elke zondagmiddag van april t/m oktober geopend tussen 13:00 en 17:00 en gratis toegankelijk voor bezoekers. Tijdens elke openingsdag heeft u gelegenheid om een rit per historische tram of per historische bus te maken. Uitgebreide informatie over het museum en het rittenprogramma vindt u op de website.

 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.