home

Het Spoorwegmuseum (SM), Utrecht

Website van de Het Spoorwegmuseum (SM), Utrecht
 

 

Bezoekadres:

Maliebaanstation

3581 XW Utrecht

T (030) 230 62 06 
E info@spoorwegmuseum.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

21 februari 2017 Spoorwegmuseum en ProRail wijzen op gevaren van het spoor Op 22 februari opent in het Spoorwegmuseum de ‘Spoorloper’, een presentatie over veiligheid op het spoor. De Spoorloper is een diorama waar bezoekers op een speelse manier...
 

 

Breng een bezoek aan Het Spoorwegmuseum in Utrecht en zet een stap terug in de tijd. De reis begint in het historische Maliebaanstation uit 1874. Prachtige ruimtes met marmeren vloeren en monumentale kroonluchters en zelfs een Koninklijke Wachtkamer!

In Het Spoorwegmuseum wordt op een verrassende wijze de historie van het Nederlandse spoor getoond. Er zijn vier hoofdattracties waarin treinen de hoofdrol spelen: een audiotour, een theatervoorstelling of een spannende ‘ride’. Elke attractie biedt een aparte ervaring. In oktober 2012 opent Het Spoorwegmuseum een virtuele ervaring vol vaart over de geschiedenis van het spoor: De Vuurproef.

Tussen de treinen vertellen eduTRAINers anekdotes over alle prachtige historische locomotieven en rijtuigen die in het museum te zien zijn. Buiten kunnen de kleintjes zich uitleven in de speeltuin of een ritje maken in de Jumbo Express. En voor de liefhebbers van nostalgische treinen: iedere maand maakt de Heimwee Express een ritje dat verder gaat dan het museum.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.