home

Hoogovens Stoom IJmuiden (HSIJ), IJmuiden

Website van de Hoogovens Stoom IJmuiden (HSIJ), IJmuiden
 

Bezoekadres:

Station Velserbosch - Tatat Steel terrein IJmuiden

postcode 1951 JZ 


Postadres:

Depot Excursietrein 2G-07

Postbus 10000, 1970 CA IJmuiden


T 0251-498 384 / 490 352
excursietrein@tatasteel.com

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

Route naar Station Velserbosch: vanaf Beverwijk borden "Tata Steel" aanhouden, steeds rechtdoor, voor het gesloten hek linksaf onder het gebouw door, de weg volgen tot het water, rechtsaf, aan het einde de toegang naar het station.

 

Aan zee bij Velsen/IJmuiden ligt Tata Steel, het enige geïntegreerde staalproducerende bedrijf dat Nederland rijk is. Dit bijzondere bedrijf is normaal niet voor publiek toegankelijk, maar Tata Steel biedt u de unieke mogelijkheid om met een heuse stoomtrein het terrein te bezichtigen. Met deze excursietrein maakt u een boeiende rondrit over het 800 ha grote bedrijfsterrein. De rit gaat langs het ruwijzerbedrijf, de staalfabriek en de walserijen. Onderweg krijgt u deskundige uitleg over het productieproces en is er een fotostop. Fabrieksbezoek is echter niet inbegrepen. De Excursietrein vertrekt van het eigen station Velserbosch op het terrein van Tata Steel. Om veiligheidsredenen stelt Tata Steel enkele voorwaarden aan uw bezoek. Raadpleeg daarom vóór uw bezoek voor locatie en voorwaarden de website.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.