home

Museumspoorlijn S•T•A•R (STAR), Stadskanaal

Website van de Museumspoorlijn S•T•A•R (STAR), Stadskanaal
 

Stationsstraat 3

9503 AD Stadskanaal  

T 0599-65 18 90
E info@stadskanaalrail.nl
  
 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

Museumspoorlijn S.T.A.R van de Stichting Stadskanaal Rail - met 26 km de langste museumspoorlijn van Nederland - rijdt sinds 1995 op de grens van de provincies Groningen en Drenthe op een voormalige NS-lijn tussen Veendam en Musselkanaal. Het hoofdstation bevindt zich in Stadskanaal, waar ook het locomotievendepot, de werkplaats en het museum zijn gevestigd.

Gedurende het rijseizoen zijn meerdere arrangementen mogelijk, zoals een combinatie met een boottocht op een Groningse ‘snikke’, een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam of aan ‘Wonderwereld’ in Ter Apel, soms in combinatie met een rit in een historische bus van het Nationaal Busmuseum Hoogezand. Tijdens de rit kunt u genieten van een weids uitzicht over de landerijen en een indruk krijgen van de lintbebouwing die zo karakteristiek is voor de dorpen in deze zogenaamde Kanaalstreek. 

Op veel rijdagen worden evenementen of speciale arrangementen georganiseerd, bijvoorbeeld de ‘Teddyberen-express’, waarbij kinderen met hun teddybeer gratis met de trein mee mogen en er activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.