home

Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM), Zuidbroek

Website van de Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM), Zuidbroek
 

 

Bezoekadres:

Stationsstraat 5

9636 BA Zuidbroek

 

Postadres:

Tromp Meestersstraat 9

9636 EP Zuidbroek

T (0598) 45 36 96 (na 17.30 uur)

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

 

In het voormalige stationsgebouw van Zuidbroek - anno 1865, het oudste station van de provincie Groningen aan de lijn van stad Groningen naar Nieuweschans – wordt het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum gevestigd. In 2008 begon de omvangrijke restauratie waarbij van dit vroegere Staatsspoor-station de zijvleugels en de bovenbouw volledig werden herbouwd.

In het museumstation wordt de uitgebreide spoorweggeschiedenis van met name Groningen, Friesland en Drenthe uitgebeeld aan de hand van kostuums, maquettes, foto’s, borden, gereedschap en een modelbaan. Het museum is voorjaar 2012 nog in het stadium van afbouw; de openingsdatum wordt eind 2012/begin 2013 bekendgemaakt op de website.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.