home

Stichting RoMeo (ROMEO), Rotterdam

Website van de Stichting RoMeo (ROMEO), Rotterdam
 

Bezoekadres:

Kootsekade 19

3051 PC Rotterdam

 

Postadres:

Postbus 156

3000 AD Rotterdam

 

T 06-83214430 (Algemene informatie)

T 06-53513630 (Tramverhuur)

E info@stichtingromeo.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

De Stichting Rotterdams Openbaar Vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers (RoMeO) bewaart, beheert, restaureert en exploiteert het historische erfgoed van het Rotterdams openbaar vervoer.

De totale collectie bestaat uit ruim 60 trams, 20 bussen en een metrorijtuig. Het grootste deel van deze unieke collectie is voor het publiek te bezichtigen in het trammuseum. Op onze website stichtingromeo.nl kunt u de openingstijden van ons museum en informatie over onze andere activiteiten vinden.

Een aantal trams uit de collectie, voornamelijk de oer-Rotterdamse vierassers, wordt ingezet voor de jaarlijks terugkerende zomertramlijn 10. De tram rijdt een rondrit door Rotterdam langs moderne architectuur, het gezellige stadscentrum en de prachtige historische stadsdelen. Tijdens een rondrit van ruim een uur wordt een beeld gegeven van Rotterdam van vroeger en nu. Ook komt lijn 10 langs allerlei attracties en musea. 

RoMeO verhuurt ook trams aan gezelschappen, waarbij de wens van de klant centraal staat.

Maar er zijn veel meer activiteiten, zoals open dagen, speciale ritten enz. 


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.