home

Stichting voorheen RTM (RTM), Ouddorp

Website van de Stichting voorheen RTM (RTM), Ouddorp
 

Bezoekadres:

De Punt West

G.C. Schellingerweg 2, Ouddorp (ZH)


Postadres:

Postbus 25

3253 ZG Ouddorp
 

T 06-13 47 31 83 (09.00-18.00 uur), op rijdagen 0187-68 99 11
info@rtm-ouddorp.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

De RTM zal blijven voortleven als Het Trammetje van de Rosestraat. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij verzorgde tussen 1898 en 1966 met haar trams, bussen en veren het personen- en goederenvervoer tussen Rotterdam (tramstation Rosestraaten de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Het museum beheert en restaureert het geredde materieel van deze beroemde tram.

Maak eens een tochtje met zo’n gerestaureerde RTM-tram uit vroeger jaren door de duinen van ‘De Punt’ van Goeree en over de gehele Brouwersdam naar Scharendijke. Tijdens de rit die ongeveer een uur duurt, hebt u een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer. Ook krijgt u een indruk hoe vroeger het railvervoer vanuit Rotterdam naar en van de eilanden geregeld was.

De RTM rijdt met zowel stoom- als dieseltrams en organiseert diverse speciale dagen, o.a. voor kinderen. Er is verder een expositie van oude foto’s en voorwerpen in het museum. In de tramremise kunt u het gerestaureerde trammaterieel bezichtigen en in Middelplaat Haven sluit de tram aan op een rondvaartboot, voor een tocht over de Grevelingen.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.