home

Stichting Rijssens Leemspoor (SRL), Rijssen

Website van de Stichting Rijssens Leemspoor (SRL), Rijssen
 

Bezoekadres:

Markeloseweg 78 B

7461 EE Rijssen


Postadres:

Welleweg 9

7462 GE Rijssen


T 06-22 02 24 44 (G. Averesch)
leemspoor@concepts.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

In de vorige eeuw lag er een net van spoorlijnen in de bossen tussen Rijssen en Markelo voor het vervoer van leem. Deze was nodig als grondstof voor de vele steenfabrieken in de regio. Nu is er een museum ter herinnering daaraan. Er is een kleine smalspoorlijn waarop personen worden vervoerd en soms rijden er weer leemtreinen. Ook kunt u er treinen tegenkomen voor het vervoer van boomstammen, turf, steenkool en dergelijke. Samen vormen deze onderdelen het Rijssens Leemspoor, een kleinschalige museum in een prachtige bos- en heiderijke omgeving.

Het rijseizoen is van Pasen tot eind oktober, met vooral in de zomer- en schoolvakanties veel extra rijdagen. U bent altijd welkom bij de loods aan de Markeloseweg. Het meest gebruikte opstappunt is aan de A. Baanstraat in Rijssen, bij het sportpark De Koerbelt.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.