home

Stoom Stichting Nederland (SSN) , Rotterdam

Website van de Stoom Stichting Nederland (SSN) , Rotterdam
 

Bezoekadres:

Rolf Hartkoornweg 50

3043 KL Rotterdam (Crooswijk, industrieterrein Boezembocht).
 

Postadres:

Postbus 2968

3000 CZ Rotterdam


T 010-282 92 8

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

De SSN is de trotse bezitter van zeven stoomlocomotieven, drie diesellocomotieven en negen rijtuigen. Daaronder zijn een Mitropa-restauratierijtuig en een K1A-rijtuig, waarvan de restauratie naar verwachting in 2012 gereed komt. Deze collectie bevindt zich in het Museumstoomdepot, een in oude stijl opgetrokken locomotievenloods met bijbehorend emplacement en draaischijf.

De loods fungeert ook als onderhoudswerkplaats voor de SSN-collectie en is voor bezoekers toegankelijk. Zij kunnen zo van dichtbij getuige zijn van de werkzaamheden, die nodig zijn om een collectie historisch spoorwegmaterieel op de rails te houden. Sinds kort kunnen ook de rijtuigen in een aparte loods worden ondergebracht.

De SSN rijdt door stoomlocomotieven getrokken treinen voor gezelschappen over het landelijke spoorwegnet. Een aantal malen per jaar worden er ook een- of meerdaagse ritten georganiseerd voor donateurs en belangstellenden. De meerdaagse ritten voeren veelal naar het buitenland. Eenmaal in het seizoen worden Open Dagen gehouden. Aankondigingen vinden plaats via gerichte mailings, de SSN-website en de (hobby)pers. Eenmaal in het seizoen worden Open Dagen gehouden. Aankondigingen vinden plaats via gerichte mailings, de SSN-website en de (hobby)pers


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.