home

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), Simpelveld

Website van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), Simpelveld
 

Bezoekadres:

Stationstraat 20

Simpelveld 

 

Postadres:

Postbus 21071

6369 ZH Simpelveld
T 045-544 00 18
info@miljoenenlijn.nl

 
 

Agenda

[no_items_found]  

Nieuws

[no_items_found]  

In 1995 kreeg de ZLSM de concessie om historisch materieel te laten rijden op het enige écht heuvelachtige baanvak in Nederland. Een baanvak dat vanwege de hoge aanlegkosten de geschiedenis is ingegaan als de Miljoenenlijn.

De ZLSM verzorgt een vaste dienstregeling met stoom- en dieseltreinen op het traject Valkenburg - Simpelveld - Kerkrade en sinds 2000 ook tussen Simpelveld en Vetschau (D). Daarmee heeft de ZLSM de oudste internationale spoorverbinding van ons land weer in ere hersteld.

Behalve een uitgebreid park aan rollend materieel beschikt de ZLSM ook over een schitterend gerestaureerd stationsgebouw in Simpelveld, om het in originele staat teruggebrachte sein- en wisselstelsel niet te vergeten.

In de herfstvakantie organiseert de ZLSM een weekend met als thema: Een dagje uit met Thomas. Drie dagen vol familieplezier met een levensechte ‘Thomas de stoomtrein’ in de hoofdrol.


 

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.