Lid:

Stoom Stichting Nederland

Afscheidsrit 65 018

Datum: 
zaterdag 17 november 2018 - 08:00 tot 22:00

 Afscheidsrit 65 018

 

Update 17 oktober:

Rotterdam Centraal Station rond de klok van 8 uur, terwijl we de lange zomer achter ons hebben gelaten staat koning Winter weer voor de deur. De dagen worden korter, de avonden en nachten koud en guur, 't is weer voorbij die mooie zomer...

Nog in de schemer voor de zon opkomst kondigt zich in de verte een stoomfluit aan. Verbaasde blikken, verrassende reizigers zoeken vanonder de stationskap van Rotterdam waar dit onheilspellende geluid vandaan komt. Menig frequent SSN reiziger weet wel beter.... Daar komt, snerpend door de bocht van Blijdorp de SSN Expres aangereden. Wat een prachtig gezicht is dat toch wanneer Neerlandsch grootste stoomlocomotief zich met haar rijtuigen onder de kap begeeft. De stoomverwarming pruttelt en de lucht van vers gezette koffie vult de ruimte rond de trein. Niets is toch mooier dan een dag met stoom te beginnen. Een vriendelijke groet van het loc personeel aan de wachtende reiziger op het perron..

Stoomlocomotief 65 018 staat aan de spits van SSN Expres. Geheel in stijl gaan we op pad om nog één keer de 65 018 in actie te zien alvorens ze wegens het verlopen van de keuringstermijn voor langere tijd buitendienst zal gaan. 'Letzte Fahrt' zou het volgens Duitse traditie klinken.

Via Gouda en Utrecht, wat tevens instapstations zijn, gaat de reis naar Dieren. In Dieren takken we aan op de zuidelijke aansluiting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op de Koningslijn bieden wij u een uniek programma aan met fotostops waarbij u als reiziger de unieke kans heeft foto's te maken van stoomtreinen in verschillende samenstellingen.

In Beekbergen staat u ook nog het nodige te wachten. Onder andere de stoomlocomotief op de draaischijf, kolen laden en nog veel meer van dit moois. Kortom een dag die u niet mag missen.


Het programma van deze dag wordt pas bekend gemaakt in de trein zodat het ook echt uniek is en niet toegankelijk is voor niet-deelnemers van deze excursie.

U kunt nu al reserveren voor dit stoomspektakel vanaf €65,18 en wees zeker van een plaats in één van onze rijtuigen. U kunt instappen in Rotterdam CS, Gouda of Utrecht.

Adres:
Stationsplein 1
3013 AJRotterdam
Nederland
Telefoon: 010 282 92 82
Back to top