Lid:

Stoomtrein Katwijk Leiden

Pasar Malam Lokomotip SKL

Datum: 
zaterdag 22 juni 2019 - 10:30 tot 19:00

Kom langs op onze Pasar Malam Lokomotip en slenter langs de Indische stalletjes op het museumterrein. Geniet van de Indische keuken in de rijtuigloods. Op een groot podium naast onze locomotiefloods wordt muziek gemaakt en gaan de beentjes van de vloer. Uitgekeken …. , maak dan een ritje in de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer of ga mee met het ‘groenebankentreintje’ naar de remise waar nog niet-gerestaureerd materieel bekeken kan worden. Een uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin met een vleugje stoomromantiek!

Azië om de hoek
Kom vlak bij huis genieten van de rijke Aziatische historie met alles wat een authentieke Pasar Malam te bieden heeft. Een bezoek aan deze Aziatische markt biedt een tropische shopping‑ en entertainmentbelevenis voor het hele gezin. Dat betekent, genieten van het podiumprogramma, lekker eten en drinken en natuurlijk kijken bij de kramen of er nog wat leuks te scoren valt! Door eigen import zijn er al leuke artikelen te koop vanaf 1 euro! En dat alles op een wel heel bijzondere en authentieke locatie: het buitenmuseum van de Stoomtrein Katwijk Leiden.

Historie Stoomtrein Katwijk Leiden
In 1970 begon een klein groepje mensen met ritten voor publiek. Dat kleine groepje is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 125 vrijwilligers en een erkend museum met eigen historische gebouwen en een grote collectie rijvaardige stoom-, diesellocomotieven en rijtuigen.
Vooral voor kinderen is het smalspoor aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn. Veel kinderen vinden het een belevenis om op de locomotief naar het vuur in de stoomketel te kijken of een stukje mee te rijden. Op de tentoonstelling in het binnenmuseum is te zien dat het smalspoor waarop de stoomtrein rijdt, gelijk is aan dat wat wordt gebruikt op de plantages op Java en Sumatra. En dat nu is de bijzondere link naar dit tropische pasar-evenement. Met een beetje fantasie waan je je in Indonesië.

Indonesische stoomlocomotieven
In samenwerking met de Indonesische ambassade in Den Haag wordt de collectie van de Stoomtrein Katwijk Leiden uitgebreid met twee stoomlocomotieven afkomstig van Indonesische suikerfabrieken die zijn gebouwd door de Nederlandse locomotieffabriek Du Croo & Brauns uit Weesp. De locomotieven zullen eind dit jaar/begin volgend jaar naar Nederland worden verscheept. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden zullen ze gerestaureerd worden. Een stukje Indonesië zal daardoor tastbaar zijn in Nederland en weer rijdend aan het publiek getoond kunnen worden.

We werken nog aan het programma. Houd onze website of Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Voor deze dag gelden afwijkende toegangstijden
Volwassenen: 9 euro
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 7 euro
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis

We zijn op zaterdag en zondag open van 10.30 – 19.00 uur.

Adres:
J. Pellenbargweg 1
2235 SPValkenburg-ZH
Nederland
Telefoon: (071) 572 4275
Back to top