Agenda

Hieronder vindt u alle ritten en evenementen die binnenkort bij de Nederlandse railmusea plaatsvinden. Ook de openingsdagen van de musea worden aangegeven.

juli 2018

Modellenmagazijn, nieuw in het Spoorwegmuseum

Datum: 
woensdag 4 juli 2018 tot zaterdag 1 januari 2028

Het Spoorwegmuseum neemt je in het Modellenmagazijn mee naar de magische wereld van de modelbouw. In een prachtige ruimte wordt je langs de verhalen geleid van de vele verschillende treinmodellen, die vaak al decennia tot de collectie van het museum behoren.

Hierbij is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook voor de mensen achter de modellen. Wie waren hun bouwers en bedenkers , en wie zijn de bewonderaars en bezitters?
Getoond worden vele unieke modeltreinen, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot

december 2018

Kerst Express Museumstoomtram

Datum: 
maandag 24 december 2018 - 10:30 tot zondag 30 december 2018 - 17:00

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik presenteerd rond de feestdagen: Kerst Express.

Kerstritten op de Brouwersdam

Datum: 
woensdag 26 december 2018

Stoomwolken & sneeuwvlokken

Op 26 december, Tweede Kerstdag, wordt het spoor sneeuwvrij geveegd voor de Kerstritten met de RTM-tram. Een prachtige winterse rit voert je terug naar het verleden. Nostalgischer en met meer kerstsfeer krijg je haast niet, dus rij met het hele gezin mee!

maart 2019

Modeltrein Expo On traXS!

Datum: 
vrijdag 15 maart 2019 tot zondag 17 maart 2019

 Ook in 2019 ontmoeten de modeltreinen hun grote voorbeelden in het Spoorwegmuseum. Een fascinerende miniwereld met aandacht voor de kleinste details.

De modelbanen van de Modeltrein Expo On traXS! voldoen stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitseisen. We kunnen dan ook met recht  spreken van de Champions League modelbouw! De fraaie modelbanen worden geflankeerd door diverse fabrikanten en leveranciers die hun nieuwste producten tonen. Ook zijn er allerlei demonstraties waar je de kneepjes van het vak kunt leren.

Back to top