Lid:

Stoomtrein Katwijk Leiden

Kinderstoomdagen bij de Stoomtrein Katwijk Leiden

Datum: 
zaterdag 14 juli 2018 - 10:30 tot 17:00

In het weekend van 14 en 15 juli a.s. organiseren wij wegens groot succes voor de derde keer onze Kinderstoomdagen in samenwerking met modelbouwers van miniatuurstoomtreinen. Naast ritten met onze eigen stoom- en dieseltrein kunnen kinderen nu ook meerijden op miniatuurstoomtreinen. Of …. rij een stukje mee met de machinist op een grote locomotief.

Binnen en buiten je ogen uitkijken
Bij Stoomtrein Katwijk Leiden is veel te zien en te doen! Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets treinkaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Bekijk daar de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. De machinist lijkt elk moment terug te kunnen keren in zijn kantoortje; zijn jasje hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan al klaar. In de tuinderij ervaar je wat daar allemaal per spoor gebeurde. En in het binnenmuseum ten slotte ontdek je hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

Kinderstoomweekend
Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. En je mag bijna overal op en aanzitten. Tijdens dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Dit weekend krijg je ook de gelegenheid om naast de machinist mee te rijden op een echte stoom- of motorlocomotief. Je kunt zelfs onder begeleiding een echte hijskraan van een werktrein bedienen. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag.

Een heel leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de hele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken.

We werken nog aan het programma. Houd onze site of Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Adres:
J. Pellenbargweg 1
2235 SPValkenburg-ZH
Nederland
Telefoon: (071) 572 4275
Back to top