Hoogovens Stoom IJmuiden

Hoogovens Excursietrein - Tata Steel IJmuiden

Stoomtreinritten tot nader bericht afgelast!
 
Wereldwijd worden maatregelen genomen om het coronavirus (COVID-19) in te dammen.
Tata Steel volgt één op één de actuele voorschriften van nationale overheden op. In Nederland gaat het dan om de voorschriften van het RIVM en het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Daarom heeft Tata Steel besloten om bedrijfsbezoeken en hiermee dus ook de stoomtreinritten op te schorten. 
Reeds gemaakte boekingen zijn geannuleerd en het hiervoor overgemaakte geld is teruggestort. 
Reserveringen zijn tot nader bericht niet mogelijk. Wanneer reserveringen weer mogelijk zijn, is afhankelijk van de ontwikkelingen.
 
We vertrouwen op uw begrip.

Hier komt u anders nooit! Op het terrein van het enige geïntegreerde staalbedrijf van Nederland, kunt u in de zomer eenmaal per maand een interessante rondrit maken met een stoomtrein. Tijdens de stoomtreinrit krijgt u een goed beeld van de omvang van de industriële processen van Tata Steel. U rijdt onder andere langs de beide hoogovens, de staalfabriek en de walserijen. Het transport van fabriek tot fabriek verloopt voor een groot deel over het spoor. Onderweg krijgt u uitleg over het productieproces en is er een fotostop. Bezoek aan de fabrieken is niet mogelijk. Raadpleeg de website voor de veiligheidsvoorwaarden en de route naar het station Velserbosch.

Reserveren aanbevolen. Zonder reservering is de kans groot dat u niet met de trein mee kunt.

De trein is toegankelijk voor vrijwel iedereen, kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene (max. 2 kinderen per volwassene).  Rolstoelgebruikers kunnen ook mee maar wel in overleg met de hoofdconducteur.

Voor informatie over de rondritten kijkt u op onze website. Hierop staan ook de aanvullende voorwaarden vermeld. Ook kunt u bellen naar 06 - 1212 9068 (Niet voor reserveringen). Dit nummer is alleen in het rijseizoen bereikbaar.

De rijdagen (onder voorbehoud van de ontwikkelingen van Covid-19) van de openbaar toegankelijke zondagsritten - zonder fabrieksbezoek - van de Hoogovens Excursietrein zijn:

  • 28 juni 2020
  • 26 juli 2020
  • 30 augustus 2020
  • 27 september 2020
  • 25 oktober 2020

Hoogovens museum

Wilt u er een complete middag uit van maken? Bezoek dan ook het Hoogovens museum. Het museum toont u op aantrekkelijke wijze de geschiedenis van het Staalbedrijf. Het museum is geopend op de rijdagen van de Excursietrein. Reserveren is niet nodig, wel is voor het museum een aparte toegangsprijs verschuldigd (zie voor verdere informatie Hoogovensmuseum )

Hoogovensmuseum

Back to top